I fisket så är det inte alltid guld och gröna gäddor. Min säsong började trögt i år, väldigt trögt, jag vet inte hur många blankpass jag hade i rad när det var som trögast. Det berodde på massor av saker, som att jag fiskade hyfsat nytt vatten med få "gäddställen", att jag fiskade korta pass som då blev lite stressade, att jag tappade tron på det jag. Listan med ursäkter kan göras lång, men i detta tappade jag lite glöden. Jag gick in i väggen. Brände ut mig på de hånfulla gäddorna och fiskade sämre och sämre pga detta.

Försommarkvällar alltså

Försommarkvällar alltså

MEN mitt i denna period så hade jag en kort lucka då fisket var kul. Det var precis när det lossnade lite efter gäng blankpass. En förlösande liten gädda kom upp och fisken efter denna var en skaplig fisk på drygt 90cm och strax över 6 kg, tog på en shallow wolf. Passet efter det så var det en märklig kväll vädermässigt, kändes nästan sagolikt. Det var dimma nästan tjocka som kom in strax före solens nedgång, men det var "torr" dimma, ingen fukt i luften alls och kvällen var varm så man kunde stå i t-shirt trots att solen inte syntes. Knappt en krusning på vattnet och jag var helt ensam och allt var kusligt tyst. Under dessa förhållandena så tog jag tre fiskar på 6-7 meter kant varav den största vägde 6,8 kg och var ca 94-95 cm lång på ett spinnerbait. Glädjen då var stor, även om det inte är någon märkvärdig fisk så kändes det så skönt att det lossnade lite och att jag nu fått två ok fiskar så nära inpå varandra.

Första lite bättre fisken

Första lite bättre fisken

Fisk i håven

Fisk i håven

Fint att ha en lite bättre fisk i båten

Fint att ha en lite bättre fisk i båten

Andra lite bättre fisken och årsbästa

Andra lite bättre fisken och årsbästa

Magiskt

Magisk kväll

Efter det så hände det inte så mycket mer, det blev mer sommar och jag tröttnade allt mer på mina vatten och att stå och nöta samma platser. Totalt har jag tagit drygt tio gäddor i år. Så nu har det varit rätt lite fiske för mig efter det och jag väntar lite på att sugen ska komma tillbaka och på att hösten ska komma. Det är därför det har varit lite tyst från mig här med, man kan inte alltid ligga på topp.

View this post on Instagram

Off she goes

A post shared by Fredrik Höjer (@skvlp) on