Båttillverkaren Silver kommer en nyhet för 2017, en serie kallad Pure X där man valt bort plastinredningen mot en helt i aluminium. Detta för att få en tåligare och oömmare båt. Styrpulpeterna är fortfarande delvis gjorda i glasfiber, av ergonomiska skäl enligt Silver.

Modellerna Eagle och Shark BRX är alltså ett komplement till de motsvarande modellen i BR-utförande med plastinredning. Dessa nya X-modeller kommer endast med sidopulpeter. Sidopulpeterna har sedan tidigare riktiga glasrutor vilket gör att man kan använda vindrutetorkare.

En riktigt trevlig detalj är att durken framför pulpeterna är upphöjd för att fungera som kastdäck med förvaring under för fiskeutrustning och annan skrymmande packning. Av bilderna att döma så är kastdäcket rätt lågt men bilderna som är illustrationer och inte fotografier kan ju skilja sig lite mot verkligheten men det är inga bass-däck som Ranger och Anytec har. Personligen så gillar jag lite lägre kastdäck.

Än så länge så är detaljerna lite oklara, samma sak med vikt och pris som kommer annonseras senare. Premiärvisning av denna båt är i februari på båtmässan i Helsingfors. Senare i vår kommer man nog kunna se dessa modeller på bla Allt för sjön.

Silver Eagle BRX

eagle_brx1

eagle_brx2

eagle_brx3

eagle_brx4

eagle_brx5

Läs mer om denna Eagle hos Silver

Silver Shark BRX

shark_brx1

shark_brx2

shark_brx3

shark_brx4

Läs mer om Shark hos Silver