Om mindre än ett dygn är man på väg ned till Rügen för det femte besöket. Alltid lika spännande att fiska där nere, dels för att det är rätt annorlunda mot ens vanliga fiska men mest för att det simmar så mycket grov fisk där nere att man är på helspänn hela tiden.

Det är dock inte bara att åka ned och hämta en gris där nere, vilket många har fått befara. Det är hårt arbete, många kast och låånga drifter bakom storfångsterna. På fyra resor så har jag väl tagit ett trettiotal gäddor totalt med två över metern på topp, det var dock några resor sedan nu och jag tycker det börjar bli dags igen för lite spöböj.

Båtlaget i år är detsamma som de två första resorna, de resor då jag tog mina största fiskar. Båda mina båtkamrater har tagit bättre fiskar än jag. Thomas med sin topp första resan och Rickard med en riktig drömfisk senaste resan. Det enda som saknas är om vi fått fiska med guiden Uwe, men det kommer tyvärr inte att ske.

Jag ska försöka göra uppdateringar här på bloggen och på @skvlps Instagram-konto. Håll till godo med Skvalps tyska Rügen-lexikon och läsning från tidigare resor här längre ned.

Rickard och Thomas från resan 2012

Rickard och Thomas från resan 2012

Rickard med dagens toppfisk, 14,6 kg och 122cm tagen på Lucy från Esox Gear

Rickard med sin toppfisk på 14,6 kg och 122cm

Thomas med sin toppfisk

Thomas med sin toppfisk på 11,5 kg och 123cm

En laddning med nygjutna beten från Flog Lures

En laddning med nygjutna beten från Flog Lures

Hårdbeten som får följa med till Tyskland

Hårdbeten som får följa med till Tyskland