Fortfarande rätt blåsigt på morgonen och diskussionerna vid frukostborden var rätt givna. Skulle vi få komma ut och fiska idag eller skulle det bli ytterligare en schweinehaxe till lunch i Stralsund.

Steve joggar ned till hamnen och återvänder med ett glädjebesked. Det blir fiske! Med lätta steg går vi ned till hamnen hoppar i båten med vår guide Christian Seebeck.

Det blåser rätt bra och vi åker till en något mer skyddad plats där fisket börjar. Jag har ett hugg på andra kastet och landar dagens första en halvtimme senare. Sen kommer det upp lite fisk för att sedan vara dött någon timmer eller mer. Drifterna är ca 45 min långa och vi driftar i en knapp knop.

På eftermiddagen kommer det igång igen. Thomas tar första meterfisken i vår båt denna resa. 103 cm och 7+ kg. Sen tappar Rickard en 90-100cma gädda precis vid båtkanten. Efter det börjar vår guide komma igång och krokar fisk på löpande band, han tappar väl ca hälften av som men får in en 106cm i båten. Riktigt fin kondition, den vägdes aldrig men vi uppskattade den till runt tio kg.

Totalt blev det tolv fiskar i båten med fördelningen Rickard fyra, Thomas och guiden tre var och jag två. Jag hade bara tre kontakter på hela dagen men lyckades i alla fall landa två fiskar. Inga märkvärdiga men fisk är fisk och med två meterfiskar i båten får vi nog anse det vara en bra dag här nere. Vi brände väl runt åtta fisk också så, 20 kontakter totalt. Inget mönster kring betena, bara gummi men alla färger och storlekar.

Bland de andra båtarna som var här nere så kom (vad jag tror är) toppfisken på 107 cm upp i Ricos båt, tagen av Kalle. Annars så var det överlag trögt hos de flesta båtar. Någon båt nollade, någon hade en fisk, någon tre och så vidare.

100+ i håven, tagen på en Flog lures boneshad i färgen motoroil

100+ i håven, tagen på en Flog lures boneshad i färgen motoroil

Thomas med den första 100+ i båten

Thomas med den första 100+ i båten

Christians gädda krokas av

Christians gädda krokas av