Den sista fiskedagen börjar med smattrande regn och ingen vind. Jag kan knappt minnas när vi såg solen sist.

Stämningen är på topp när vi ger oss ut. Vår guide vill åka till ett nytt ställe, en "vik" som är lika stor som är rejäl fjärd med svenska mått mätt. Där är det stendött, inte ett liv. Vi fiskar där fram till klockan elva när vår guide har skrapat ihop en plan b.

På den nya platsen får jag ett hugg rätt nära båten. Vid båten har gäddan mycket kraft kvar och gör en rusning över Rickards lina och trasslar ihop dom. Vi reder ut trasslet och strax efter det får Rickard ett hugg, sen Thomas ett. Dagen fortsätter utan att det händer så mycket mer än att vi har följen av små och medelstora gäddor. Kanske 15 stycken sådana i en tät period, men inte ett pet av dom. Guiden packar ihop sina saker tidigt och när klockan är 15:20 så är det sista kastet och dags att åka tillbaka. Tack och god natt.

I hamnen möts vi av de andra som vi åkt med och det verkar ha varit överlag trögt. Några hade bra fiske i början av dagen men att det sen dog ut. 98 och 97cm i topp den här dagen.

För min del så blev fisket inställt den första dagen, den andra dagen tog jag två fiskar, tredje dagen en fisk och fjärde dagen en fisk. Rätt dåligt alltså men inte helt ovanligt för Rügen att ligga lågt i antalet. Totalt så var vi sex båtar med 18 personer och sex guider. Så 24 personer totalt som fiskade i tre dagar. De två största fiskarna var guidegäddor, 115cm och 106cm. Efter det var det Thomas gädda på 103cm som var den längsta och kammade hem vinstpotten. Stort grattis till Thomas för det, extra kul att ha tagit den på ett eget bete. Lite kul att det under våra fem resor tillsammans så har vi i båtlaget haft längst fisk totalt en varsin gång. Sen är det väl lite exceptionellt att en fisk på 103cm vinner, men längst är längst.

På många sätt så var nog detta min sämsta resa till Rügen. Inställt fiske, riktigt trögt, regn varje dag, lite väl mycket vind, få fiskar och bara små fiskar. Men vad ska man göra, det är bara att bryta ihop och gå vidare. Man hade hoppats på en annan avslutning på säsongen men man kan ju inte få allt.

Thomas och Steve med vinstpotten

Thomas och Steve med vinstpotten