Så var ännu ett år över och för min egen del så har det varit ett väldigt blekt fiskeår för min egen del. I februari så var vi nere i Tyskland och fiskade vid Rügen, det var också där jag hade årets sista riktiga fiske i december då jag var där för andra gången i år. Första resan var en av de bättre resorna som jag varit där, den andra var en av de sämre. För min egen del var båda resorna ungefär lika dåliga men den första resan så tog både Dennis och Rickard nytt personbästa, Dennis med sin första 10+ och Rickard med en massiv fisk på 14+.

Dennis med sitt pb, 10,2 kg gädda

Rickard med sitt pb toppfisk, 14,6 kg och 122cm

Under vintern så passade jag på att köpa en kajak för att dels ha till fisket när båten inte var i vattnet eller för att fiska mer svårtillgängligt vatten för mig, men även för att komma ut och paddla lite. Jag har inte varit ute överdrivet mycket med den men det blev några tidiga turen i början på säsongen och någon nu på slutet. Som småbarnsförälder så har det varit mer tidseffektivt att ta båten när den varit i än kajaken. Men det har varit härligt de gånger jag varit ute med den och det är bättre än att fiska från land.

Annars så började min säsong trögt. Fortfarande rätt dålig koll på vattnet närmast mig och fick det aldrig riktigt att lossna. Även när jag fiskade med andra så gick det extremt trögt. Det var först halvvägs in i Juni som det lossnade lite grann för mig med några lite bättre fiskar. Det var också under den perioden som jag tog mina toppfiskar för året. Men det var en rätt klen utdelning med tanke på insatsen.

Årsbästa

Generellt så har mitt fiske varit korta pass i min närhet när det passat familjen bäst, som morgonpass eller kvällspass. Få heldagar och få utsvävningar till nya platser eller annat vatten än mitt närmaste, kan nog räkna antalet gånger jag fiskade i andras båtar på fingrarna på min ena hand. Sällan ett succérecept men det är härligt att vara på sjön, även om man inte får fisk. Har inte hunnit bli vän med vattnet närmast mig heller ännu. Dåligt flyt, dålig timing, dåligt självförtroende och dåligt fiske har genomsyrat mitt fiske under året känns det som. Självklart har jag haft några bra pass i detta men få bra toppfiskar.

Nytt år, nya tag men mina förhoppningar och förväntningar om det kommande året är rätt låga. Me man vet aldrig med fiske, det kanske blir mitt livs fiske men oavsett hur det går så är fiske alltid fiske.