I årets katalog så bjuder Daiwa på inte bara massor av produkter utan en fördjupning av komponenterna, material och teknikerna som används, detta gäller framförallt den internationella katalogen men även den svenska har lite extra trevlig läsning. Båda katalogerna har allt man kan tänka sig behöva men den internationella är verkligen proppad med prylar som man inte ens visste fanns.

En sak som finns i den internationella katalogen är Daiwas nya undermärke eller serie Prorex. Det lanserades på EFFTEX 2016 där även flera av produkterna prisades. Det är en predatorserie med några grymma rullar, spön, beten, tänger, stingers och mer. Ja i princip allt man behöver helt enkelt. Prorex finns inte med i den svenska katalogen utan kommer finnas i en egen katalog här hemma. Produkterna i denna serie kommer till Sverige nu under våren, vissa saker kommer inte medan andra saker endast kommer till skandinavien. Se mer om några som finns i den internationella katalogen här nedanför.

Daiwa Tatula CT, en ny ännu kompaktare version av Tatulan

Prorex

Daiwa Prorex XR Baitcaster

Prorex XR Baitcaster är en av multirullarna i Prorex. Denna kommer i gäddstorleken 300 och med utväxlingen 6,3:1, både som höger och vänstervevad. Vikten ligger på 295 gram och tar hem 73cm lina per vevtag. Ett alternativ till Lexan (som även den finns kvar såklart, men den ligger utanför Prorex). Rek pris på denna ligger på 2695kr.

Daiwa Prorex Baitcaster

Prorex Baitcaster är den andra multirullen, den vann pris för bästa nya multirulle på EFFTEX. Lite mindre än XR ovan. Denna kommer i två storlekar, båda storlekarna finns som höger och vänstervevad. Den mindre är storlek 100 med en utväxling på 7,3:1, väger 215gram och tar hem 77cm lina per vevtag. Rek pris är 1795kr. Den större är storlek 200 med utväxlingen 6,3:1, väger 225gram och tar hem 71cm lina per vevtag. Rek pris på denna är 1895kr.

Daiwa Prorex XR Spin

Prorex XR Spin som är en haspelrulle fick även den pris på EFFTEX, den är en av två haspelrullar under Prorex. Denna kommer att ha ett rek pris på 2500kr ca, den andra dom är lite enklare ligger på 1500kr.

Daiwa Prorex AGS spön

Daiwa Prorex AGS är en serie lätta spön med bland annat kolfiberringar. Här på denna katalogsida är det bara haspelspön och till klassningen är de lite lättare, det kraftigaste spöet är klassat till 70 gram. Samtliga är tvådelade. Men det ska även komma tre AGS spinnspön som är special för skandinavien, dessa är klassade 10-30gram, 40-80gram och ett tyngre upp till 180gram. Samtliga spön i denna serie har ett rek pris mellan 2200kr och 2700kr.

Daiwa Prorex XR spön

Daiwa Prorex XR är den andra serien av tre med spön. I denna serie finns det både haspel och spinnspön. Denna serie fick pris under EFFTEX 2016. Här finns det lite kralligare spön, det tyngsta är klassat för 135 gram och det finns rena jerkspön här. Även här är alla spön tvådelade.

Daiwa Prorex Swimbait som fick pris på EFFTEX

Läs den svenska katalogen här

Här nedan kan du läsa den internationella katalogen direkt. Värt att notera att utbudet i den kan skilja mot det svenska på flera sätt. Det kan finnas produkter för den svenska marknaden som inte finns i denna katalog. Det gäller kanske speciellt Prorex.

Här kan du läsa den interntionella katalogen om den nedan inte funkar