Linder som har gjort fina mindre båtar i aluminium kliver nu upp en klass med en större rejälare version av Arkip. Fram till nu så har Arkip 460 varit deras största båt, det ändras i och med att de lanserar Arkip 530 som har säljstart den 4 mars på båtmässan "Allt för sjön" i Stockholm.

Arkip 530 BR är 530 cm lång, 220 cm bred och väger ca 450 kg. Max motorstorlek är 100 hk och med en sådan motor gör båtan ca 38 knop. Skrovtjockleken är 2,7 mm och vinkeln på bottnen ska vara 16 grader. Skrovet är gjort av ett stycke aluminium från köl till reling enligt samma metod som används inom flygindustrin – "stretchforming".

Standardutrustningen är dubbelpulpet med dörr, badplattformar i aktern, komfortstolar, fast tank, självläns och bra stuvutrymmen samt en liten trappa upp från durken i fören. Det här är ingen renodlad sportfiskebåt som deras 445 Catch utan en allround-båt som funkar till mycket.

Allas våran favorit Claes Svartzonker Claesson som sedan tidigare fiskar med Linder kommer att ratta denna nya pärla denna säsong. Han kommer få den första serieproducerade Arkip 530.

För den som vill se mer så är Allt för Sjön i Älvsjö den 4-12 mars ett ypperligt tillfälle att göra det.

Linders katalog (PDF)

Översikt – Foto: Linder

Lite detaljer – Foto: Linder

Foto: Linder

Claes – Foto: Linder