Som vi skrivit tidigare så kommer det klassiska gäddbetet Cisco Kid nu i fyra färger framtagna av Wigglers Pro Staff Fredrik Aremyr och Stefan "Vero Lures" Elwe. Här kommer nu en närmare titt på dessa beten.

För den som inte är bekant med Cisco Kid så är det ett riktigt klassiskt gäddbete från nordamerika och Suick Lure Company. Det har funnits sedan 50-talet och hunnit med att leverera både en och två gäddor. Det är så klassiskt att Leif "Gäddprofessorn" Engström återkommanden nämner det i hans "34 tips som gör dig till en bättre gäddfiskare" och specifikt i tips 23 hur man på bästa sätt modifierar just detta bete.

Cisco Kid kommer i två storlekar, 24 cm och 85 gram med ett djupgående på 5-7,5 meter och så en mindre modell på 18,5 cm och 45 gram med ett djupgående på 3-5 meter. Skeden på betet är av metall och går att justera för att ändra djupgåendet så fiskedjupet enligt specifikationen kan man ta med en nypa salt. Ett bra bete för trolling men även för det djupare spinnfisket. Det här är en klassisk wobbler som har överlevt de flesta trenderna och kommer leva länge till.

Foto: Fredrik Aremyr

De fyra färgerna i "Vero Lures Editions" är framtagna för den nordiska marknaden och tänkta att fungera för de flesta situationer och vatten här. Den första färgen är "papegoja" som är den färg det svenska gäddrekordet är taget på dock ett annat det. Det är en färg som talar för sig självt. De andra färgen är en klassisk gädda som också många gäddfiskare håller som en favoritfärg, pike eat pike helt enkelt. Utöver dessa två färger så har man även lagt till två andra naturliga färger, en som går i brunt och en i grönt. De har vit mage för att ge en naturliga touch. Det var de fyra Vero Lures färgerna, men vill man ha ett större utbud så finns Cisco Kid i trettio andra standardfärger.

Även om det är Vero Lures färgsättning så är alla Cisco Kid ”Vero Lures edition” handmålade av samma målare på Suick Lure Company i Antigo, Wisconsin. Det gör varje bete unikt.

Cisco Kid av Vero Lures kommer att lanseras i samband med sportfiskemässan 2017 i Jönköping. Då är det bara att hänga på låset, de är superfina!

Fredrik Aremyr visade upp betet på Båtmässan i Göteborg

Pooldemo av den mindre modellen