Nu kommer det lite goa nyheter från Esox Gear. Tre fabriksgjorda curly varianter på gummibetet Lucy har precis landat på svensk mark. Den minsta är 10 cm och 7 gram, mellanversionen är på 20 cm och 45 gram samt en tredje större på 26 cm och 92 gram. Längden är från nos till bakre böj på svansen liggandes orörd. Planen var att de två mindre varianterna skulle komma till Sportfiskemässan men pga lite otur på vägen så kom det inte fram förrän strax efter mässan.

Jag fick en tidig version av mellanstorleken i december och hann med att fiska med det lite grann innan isen la sig. Det är ett riktigt fint lättare mjukbete. Perfekt för haspelspöet och den lite lättare utrustningen men även om man bara vill downsiza. Kroppen vaggar fint och svansen paddlar på bra redan i låg fart. De två övriga storlekarna kan jag inte säga så mycket om då jag inte prövat dom själv.

Nu till en början så kommer endast den lilla och den mellanstora varianten till butik. Upplev i Linköping kommer att vara först ut med att sälja dessa och de kommer även att säljas i samband med tävlingarna i Sportfish masters. Sedan i april/maj kommer de till fler butiker och i fler färger. Då kommer även den stora varianten om allt går som planerat.

Det rekommenderade styckpriset på dessa är 15 kr för den lilla och 69 kr för mellanvarianten. För den större är det inte spikat men den kommer att hamna på ca 119 kr.

Några av färgerna

Sida vid sida

Mellan och stora varianten

Några andra som också haft möjlighet att fiska med detta bete är bröderna Jim och Eje som hunnit med att klippa ett flertal 100+ på just detta bete. Så det verkar fungera fint.

Eje med 107cm/8,6kg. Foto: Jim Olsson

Eje med en på 107cm/9,6kg. Foto: Jim Olsson

En annan liten nyhet som nyligen kom från Esox Gear är de lösa tailarna. Finns i tio olika färger, säljes i paket om två med en måttanpassad tailskruv för 79 kr. Finns i butik redan nu.

Xtra tailar