Så har två av tre fiskedagar passerat och poäng har delats ut för andra gången och nu är det dags för den första halvan av sista dagen i Östhammars skärgård. Om du missat de fyra tidigare avsnitten av Pike Fight 2017 så hittar du alla avsnitt av Pike Fight här. Texten nedan kan innehålla spoilers från dessa avsnitt.

Under den första halvan av fiskedagen i Furusund så var det tydligt att Söder och Abu Garcia valt rätt fiskeplatser. De andra lagen hade det tufft och efter lunchrapporten bytte flera taktik. Spinnerbaits började rassla i båtarna och Storm gjorde en låång förflyttning som omedelbart gav resultat. De tog sin första metersfisk för tävlingen men det gjorde även Söder sportfiske, som med den har tre metersfiskar till Big Five. De imponerade även stort med en total på 485 cm, följt av Abu Garcia på 448 cm.

Resultat dag två

Nu börjar det även bli intressant med Big Five då det bara är en fiskedag kvar. För Söders del så ser det rätt lugnt ut. De ligger redan nu som solklar ledare på 505 cm och med dryga 40 cm till tvåan Abu Garcia vilket för tillfället skulle ge ytterligare fem poäng till Söders.

Big Five efter två fiskade dagar

Totalen då, jo där leder Söders som vunnit två dagar med 10 poäng, Abu Garcia ligger på andra plats med 8 poäng efter att ha kommit tvåa båda dagarna. Sen är det ett litet kliv ned till Storm och Svartzonker på 5 poäng vardera. Westin ligger sist på 2 poäng efter att ha kommit sist båda dagarna. Det som återstår är poängen för Östhammar och poängen för Big Five. I Big Five vet vi att Söders ligger väldigt bra till och det ska till en del för att peta ned dom. Om nuvarande ställning i Big Five håller så kommer Söder få 15 poäng och Abu Garcia 12 poäng. Utifrån det så skulle Abu behöva placera sig först i Östhammar och Söders sist för att gå om. Alternativt att Söders får en bättre placering så att de hamnar på samma poäng men då måste Abu ta längre fisk. För att de andra lagen ska gå upp och vinna krävs större ommöbleringar. Som att Storm eller Svartzonker vinner dag tre, det går dåligt för Söders och samtidigt som flera lag placerar sig bättre än Söders på Big Five. Kan hända men som jag ser det är Abu det enda egentliga hotet inför dag tre men fler lag måste nog chansa lite, rikta in sig på stor fisk snarare än att säkra upp och fylla pappret för att sedan uppgradera. De har inte så mycket att fölora vilket gör denna dag lite extra intressant.

Totala poängställningen

Dag tre, det är nu det avgörs, bara två avsnitt kvar och här är det näst sista. Förmiddagen i Östhammar, nu kör vi!

Du vet väl att du kan köpa biljetter till biovisning av finalavsnittet samt hitta prylarna lagen använder hos Söder sportfiske.