Jag har svårt att fiska med gott samvete lika mycket som jag en gång gjorde men jag försöker att komma iväg på ett par långhelger per år, lite större satsningar som man kanske kan kalla dom. Det är lite riskabelt att lägga allt på ett kort, vilket vi fått erfara fler gånger. Samtidigt så är det kul med lite äventyr, en resa, nytt vatten och fullt fokus på fisket. Att fiska är ju trots allt så mycket mer än att bara få fisk, har jag fått lära mig.

Tillsammans med de vanliga vapendragarna Rickard och Thomas sammanstrålade vi på en plats långt, långt hemifrån i ett för oss alla nytt vatten. Det var första gången som jag fick se och åka i den båt som Thomas äger tillsammans med Steve. En Finval 555 Sport Angler utrustad med en 150 hk Evinrude G2, Motorguide Xi5, Lowrance Elite Ti 9" vid förarplatsen och en likadan i fören, men utan Totalscan givaren där då. Nu är jag inte speciellt erfaren med moderna, renodlade, raffinerade sportfiskebåtar som Tracker, Alumacraft, Ranger, Nitro och allt vad de nu heter. Jag har mest sett dom på mässor och min egen båt kan jag inte riktigt kalla en renodlad sportfiskebåt. Med det sagt så var jag i alla fall väldigt imponerad av den ukrainskbyggda Finvalen. Den gick väldigt bra i sjön, hade mycket och smart förvaring av allt från kläder och småsaker till spön och betesväskor.

Fisket då, ja det var kanske inte så mycket att hänga i granen. Vi var väl hyfsat rätt på det vad vi kunde förstå men prickade inte helt rätt. Vi fiskade över stora djup mestadels och branter som gick från 20-30 meter upp till 3 meter. Vi räknade inte med något mängdfiske utan med chans på något större. Det hände dock aldrig, istället så kom det bara upp tre snipor på ett grundområde när vi bekantade oss med området. 3 snipor på tre gubbar och några följen, på tre dagars fiske. Skapligt pannbensfiske och karaktärsbyggande och det var väl en trevlig resa ändå men det hade varit ännu trevligare och det kommit upp lite finare fisk.

Inte ens en professionell framhållning kunde rädda denna rapport

En positiv sak med resan var att jag testade att filma med min Gopro från en bröstsele. Jag har tidigare testat att ha den på huvudet men tyckte det störde rätt mycket eftersom den inte var bekväm att ha där. På bröstet märktes den inte av alls dock och även om man förlorar lite av rörligheten i kameravinkeln så tycker jag att det blev fullt godkänt ändå. Så det kommer det nog bli mer av, klippte ihop en film lite snabbt på några av klippen. Kameran var aldrig igång när småfisken klev på så den är garanterat gäddfri, men man får se lite av båten och framförallt hur kameravinkeln blev av att ha den på bröstet.