Så var det dags för ett avbrott i vinteruppehållet genom att kämpa sig ned till Tyskland och Rügen för att få uppleva lite preussiska silldopade gäddor. För mig blir detta sjätte resan, andra gången jag är där i februari. För mig så är det bara de två första resorna som har leverart nämnvärda gäddor, sen har det varit tre mindre lyckade fångstmässigt. Så jag hoppas att det är dags nu igen att få låta spöet och rullen få jobba.

Att planera, fundera och packa är enligt mig nästan halva nöjet. Så jag tänkte dela med mig av min packning för denna resa, en klassisk Rügenresa. Varje år så säger jag att jag ska ha med mig färre beten och varje år har jag med mig mer beten än vad jag tänkt och behövt. Men totalt sett så minskar nog mängden något för varje år. Man vet ju inte heller vad det är som gäller, man vill inte bli sittande utan en viss färg eller utan en viss typ av bete om det visar sig att alla andra drar fisk på bara det.

Beten

Mitt primära gummibete kommer vara en normal shadjigg, Fishstick från Flog Lures. I färgerna grönpearl, motoroil, blåpearl och några skrikigare som fluo-gul. Om jag vill gå upp lite i storlek så är det Boneshad också från Flog Lures i samma färger som kommer vara förstahandsvalet. Jag kommer dock säkra upp lite med Big McRubber från Svartzonker, 30cm shadar som stora Tomcat från Eastfield Lures, stora Söderjiggen och de traditionella rügenjiggarna från Action plastic. Några mjukbeten med curly-tail får också följa med, som Söderjiggen curly och Wingman curly. Några lite mindre beten som Lucy (både med paddel och med svans) från Esox Gear och Hot Dog från Flog Lures får också följa med. Det var just på lilla Lucy som Rickard tog sin 14+ på i februari för två år sen.

Några Fishsticks, läge att kosta på sig nya stingers tror jag

Tre stycken Boneshad, på bilden saknas motoroil och blåpearl.

Beshad och Big Mcrubber, just dessa har mina två största fiskar i Rügen tagit på.

En Svartzonker prototyp på McPike eventuellt, handgjuten och ovanlig.

Gummilåda

När det gäller hårdbeten så kommer det som vanligt att vara Westin Platypus 19 cm sjunkande som är det primära betet bland wobblers. Tätt efter kommer Wolfcreek crankar, 20 cm slow sink men även två riktigt stora crankar från Holme och några andra mindre som Jonny Vobbler och McCelly.

Wobblers

Fler wobblers och en finfin bjerkstail

Jerkbaits: Westin Swim, Salmo "kasta till månen" Slider och The Wolf från Wolfcreek.

Några av jerkbaitsen, The Wolf, Salmo Slider och Westin Swim

Tailbeten: Svartzonker, Baitfish och Eastfield, primärt med curly-tail men några paddeltailar får följa med också.

Några tailar, Baitfish, Svartzonker och Eastfield.

Jerkar, tailar och lite guldgummi

Bonus är ett par skeddrag från Abu, McTail riggad med Big tail och kanske ett par spinnerbaits bara för att.

Allt som allt så är det en Shimano Boat Bag med fyra beteslådor storlek 3730 som följer med i båten. Första dagen brukar jag ha med mig mest beten ut sen blir det färre och färre om man vet vad som funkar bäst.

Fyra beteslådor, en pyssellåda och en större låda osorterat och reservbeten.

Jag gillar att ha en öppen låda överst i väskan för snabb-byten eller torkplats för de mest använda betena.

Spön och rullar

Jag kommer att ha två spön i båten, ett haspelspö och ett spinnspö. Haspelspöet blir ett Grim Reaper 9’ med en Shimano Biomaster 4000FB. Det är skönt med ett haspelspö som omväxling, speciellt när det är kallt så blir man inte lika blöt om händerna. Funkar att kasta beten upp till 100 gram, så Platypus medelstora gummibeten som Fishstick funkar fint.

Spinnspöet kommer antingen att vara ett True Customs Bushido 7'10" 3/4-4oz med en Ambassadeur 5601 JB HS eller ett St Croix Long Ranger med samma rulle. En extra rulle får följa med i båten som reserv.

Jag brukar även packa en 3730 med diverse allt möjligt man kan komma att behöva. Lite rörigt men så har man allt på samma plats. Inget som följer med ut på sjön utan används till kvällspyssel.

En pyssellåda med krok, ringar, wire, mendit, lim, extra tailar, skruvmejslar mm.

Sen sitter man där nere och saknar något bete eller färg ändå.