Sportfiskarna meddelar att det blir ett nytt upplägg för gädd-SM i år. Sportfiskarnas distriktsmästerskap blir kvaltävlingar tillsammans med tävlingsserier och ett nytt rankingsystem. Kvaltävlingarna hålls 2018 och så går finalen under försommaren 2019.

Utöver kvaltävlingarna så kommer man kunna ta sig till final genom ett nytt koncept, ”svensk gäddranking”, i ”Swedish Pike League” kommer man titta på de främsta gäddtävlingarna och de högst rankade teamen från dessa kommer erbjudas plats i SM-finalen 2019.

Läs mer hos Sportfiskarna

MEN man ska alltså inte förväxla denna tävling med Sportfish Masters som också går under det kortare namnet SM eller gädd-SM. Vilket de enligt superhemliga källor inte kommer att göra i år. Superrörigt, jag vet. Den tävlingen går som vanligt av stapeln under 2018 med avstamp i april och final i slutet på oktober.

Läs mer om Sportfish Masters 2018 här

Vi kommer nog att få höra mer om detta framöver.

Uppdatering: Sportfish Masters svarar nu på sin Facebook att de kör vidare som vanligt men med skillnaden att kravet på medlemsskap i Sportfiskarna för att delta nu slopas och de pengarna går till annan välgörenhetsorganisation.

läs hela svaret på facebook