Så var det äntligen dags för premiären av den tredje säsongen av Pike Fight. Kommer de tvåfaldiga vinnarna Söder sportfiske att lyckas försvara sin titel ytterligare en gång?

Det har skett några mindre justeringar av lagen sedan förra säsongen. Håkan Fransson ersätts av Evelina Henriksen i Abu och Ronny Andén ersätts av Daniel Nilsson i Westin. Daniel såg man senast i Perch Fight med Jörgen Larsson och Evelina Henriksen har man kunnat se tidigare i tävlingssammanhang då hon tävlande tillsammans med Claes Claesson i en säsong av Fly vs Jerk men nu är de alltså konkurrenter.

Reglerna är som tidigare att man kommer att fiska på tre olika platser under tre dagar, det lag som tar de längsta sammanlagda längden av de fem längsta gäddorna tilldelas fem poäng, och sedan delas övriga poäng ut i en fallande serie. Det extra momentet Big Five är de fem längsta gäddorna totalt per lag över de tre fiskedagarna. Där vinnade laget får fem poäng, tvåan får fyra poäng osv. Så totalt är det alltså 5+5+5+5=20 poäng som ett lag kan ha. Förra säsongen hade Söder den imponerade poängsumman av 19 poäng, de vann allt förutom Östhammar där de placerade sig två. Första säsongen så kom de tvåa två av dagarna. Vi får se hur de placerar sig detta år.

Förväntningarna på produktionen efter de tidigare fullträffarna från Freewater pictures är skyhöga och utifrån trailern att döma så kommer de inte göra en besviken men nu är det alltså upp till bevis. Pappret är blankt, alla lagen är lika.

Nu kör vi!

Lagen är:

Söder sportfiske med Henrik Sandahl och Nicklas Jonsson

Abu Garcia med Evelina Henriksen och Tobias Fränstam

Westin med Daniel Nilsson och Thomas Petersen

Rapala med Mikko Seppänen och Mathias Holgersson

Svartzonker med Mikael ”Snoken” Nilsson och Claes Claesson

Alla tidigare avsnitt av Pike Fight

Här kommer en liten bonus, det är en samling av Snokens bästa stunder i tidigare avsnitt av Pike Fight