Chubby Chaser är en av Eastfield Lures absolut första betesmodeller. Det är ett litet jerkbete som har tillverkats i trä sedan 2012 och nu till våren så kommer man äntligen att släppa en fabriksgjord variant som man har jobbat med i ett par år. För er som inte är bekanta med betet så har det en sida till sida gång vid vanlig inspinning och kan även jerkas med små spörörelser. Eastfield själv rekommenderar en oregelbunden inspinning med många stopp och små knyck.

Fabriksversionen kommer att vara tillverkad i ABS-plast där man sammanfogat två halvor med en ultraljudsteknik. Vikterna i betet är gjorda av rostfritt stål och kommer även fungera som rasselkulor i de kammare som de ligger i. Inget bly i betet, det gillar naturen! Betet är bestyckat med två krokar av märket Mustad.

Storleksmässigt så är det 10 cm långt och 56 gram tungt. Bra storlek för både de som gillar att fiska haspel och de som fiskar spinn. Sjunkhastigheten betecknas som slow sink och till en början kommer det i tio olika färger. Här nedan är tre av dom. Priset i butik kommer att ligga på ca 149-159 kr.

Uppdatering med fler färger: