Det har tisslat och tasslats om dessa spön från Wolfcreek och jag har tjatat på Anders om att berätta mer men likt en (gädd)präst har han hållit sin tystnad. Nu har han äntligen tagit bladet från munnen och berättat mer om denna nya spöserie från Wolfcreek.

Det är en liten men naggande god serie som består av tre spön. Ett som är 9' med en klassning på 5-12 oz (140-336 gram) och två spön som är 8'6" och klassat 2-6 oz (56-168 gram). Båda storlekarna har ”progressive moderate fast” aktion, alltså lite djupare och följsam, inte så toppig och supersnabb utan lite snällare. De kommer som tvådelade, men 8'6" kommer även som odelad. Det är skillnaden mellan de två 8'6" modellerna.

Det odelade spöet kommer med en wolfcreek rod sock som även kommer gå att köpa löst. Ca pris i butik kommer att ligga på 3295:- för 8'6" och 3495:- för 9'.

Anders berättar själv:

Vi har testat skiten ur spöna under ett helt år och nu är dom så bra som vi vill. Underbart sköna för det mediumtyngre till riktigt tunga gäddfisket. Jag hade turen att dra nytt pb i år på en av prototyperna till 9’arn och det kändes fantastiskt kul! Jävligt stolta över dom helt enkelt!

Dom här spöna skulle inte finnas utan Gary på True Custom Rods och American Tackle. Hela projektet började med en liten limiterad serie, helt fantastiska, handbyggda spön som låg till grund för den produktionsserie vi släpper nu. Och Gary har varit med under hela resan. Love, sweat and tears.. Thanks mate!

Hårda fakta:

· Advanced blend of High Modulous, low Resin Japanese carbon Nano bonded fibres.
· 3K reinforced butt sections for rapid butt stiffness and cast recovery
· Wolfcreek Lures custom Classic brown full gloss tint blanks
· Fuji Palming Gold label reel seat
· Solid Titanium Ring lock guides from American tackle
· Quad leg ring design, maximum ring flex so as to not stiffen the blanks true action.
· Premium Grade full cork handles and EVA fighting Butt cap
· Wolfcreek Lures custom rod protection socks.
· Love, Sweat, Tears… and years of design!

På pappret låter det som rätt sköna old school gäddpåkar utan så mycket knussel. Vilket inte kan vara så fel. I februari ska dessa börja dyka upp i butik, då får vi se mer.