I vårt grannland i öst har man snickrat på en egen version av Pike Fight. I Sverige har vi ju Fly vs. Jerk, Pike Fight och nu även Gäddfemman och det verkar man ha sneglat avundsjukt på från bastun. Markus Tandefelt som tillsammans med Pasi Taponen vann Fly vs. Jerk en säsong är en av initiativtagarna. Han insåg att tävlingskonceptet borde fungera även i Finland speciellt då det fungerar så bra här i Sverige. Sagt och gjort så drogs Pike Masters igång.

Upplägget verkar vara väldigt bekant med de programserier vi har. Det är fem lag som ska tävla mot varandra. De fem längsta gäddorna per dag räknas och sedan de som har de totalt fem längsta gäddorna, alltså som Big Five i Pike Fight. Eventuellt så delas en extra poäng ut för den längsta fisken per dag ut också, min finska är lite knagglig. Lagen som deltar är American Tackle Company / Gator, CWC, Daiwa, Garmin och Rapala där Pike Fight vinnaren Mikko Seppänen är en av de tävlande. Serien kommer att vara på finska så man får hoppas på undertexter, personligen föredrar jag det före dålig engelska.

Det kommer att släppas totalt sex avsnitt av Pike Masters på Youtube, där det första släpps den femte januari 2019 och sedan veckovis framåt varje lördag. Finalavsnittet kommer att premiärvisas på den finska båtmässan den nionde februari.

Se trailern här nedan: