Varje vinter så brukar jag försöka testa på och lära mig något nytt för att hålla fiskesuget i schack. För något år sedan så snöade jag in på hur man egentligen bygger om ett spö och denna vinter så funderade jag på det här med att gjuta bete i gummi.

Egentligen började det med att jag fick upp ögonen för 3D printing som blir allt vanligare och tankarna föll då på att bara lära sig lite om 3D modellering, rita upp en master och kanske få den utskriven. Sen hade jag inte så mycket planer efter det. Men som vanligt när man snöar in på något så är det lätt att det går överstyr.

Jag vill börja med att säga att det finns många bra guider på nätet hur man gör ett bete och de är skrivna av folk med betydligt bättre koll än vad jag har. Det här ingen ingen guide hur du gör detta på bästa sätt utan det är mer hur jag gjorde med de tips och tankar jag tagit mig till under resans gång. Men absolut inget facit.

Jag tänkte dela upp dessa inlägg i flera delar då det är ett ganska brett område med flera olika delmoment, dessa delar kommer att publiceras allt eftersom. Jag har kommit en bit på vägen och förberett lite precis som en TV-kock så de kommer att publiceras i en betydligt tätare ström än vad det tog för mig att komma med insikterna.

De olika delarna kommer att dyka upp länkade härifrån. Redan nu kan du läsa del två om att tillverka mastern. Häng med på resan!