Sista delen i att gjuta ett bete är att fånga den första fisken. Det handlar alltså om utdelning för den möda man lagt ned.

I mitt fall så hade jag bara provsimmat mina två modeller vid en brygga innan det var dags för elddopet. Fyra dagars fiske nere vid Rügen. Jag trodde mest på min större shadmodell som var den andra modellen jag tog fram när jag fått lite mer koll på själva 3D-modelleringen och saker blev lite mer som jag ville. Jag tyckte också att den hade bäst gång vid själva provfisket men vid det riktiga fisket så tyckte jag att den hade lite för mycket rull. Den skulle gå att fiska riktigt långsamt men det blev nästan lite för mycket helt enkelt.

Så jag fiskade mest med min mindre modell som jag hade gjort om en gång. Den gillade jag mer och tror man på något så fiskar man bättre. Första dagen så hade jag dock inte en enda kontakt, inte ett följe, ingenting. Däremot hade Rickard bättre fiske i en annan båt med den större modellen och tog med det den första fisken på mina beten. Hatten av för det.

Rickard med en av gäddorna som han tog på den större modellen

Den andra dagen lossnade det mer för mig och totalt på resan så tog jag tio fiskar på min mindre modell, det var alla fiskar jag fick. En fantastisk känsla ändå även om gummibeten för gädda kanske inte är den mest krävande vetenskapen.

Bra rygg

Så för tillfället är "rekordet" 94 cm gädda på den större modellen och 97 cm på den mindre. Jag har även fått lite tankar om jag borde justera den större modellen något så den rullar lite mindre och går att fiska något snabbare.