Årets först gädda tänkte jag fånga i januari när jag var nere på Rügen men så blev det inte då jag fiskade tre dagar utan en kontakt. Efter det gick luften lite ur mig, på vintern ska det ju normalt sett inte fiskas utan man ska ta det lite lugnt.

Denna vinter var dock inte som alla andra, men jag har inte heller haft någon större intresse av att ge mig ut till mitt hemmavatten i skärgården efter rapporter om sälar gäddfrosseri och annat.

Istället blev min premiär med Rickard och Jimmy. Det skulle bli rätt anspråkslöst enkelt fiske och det blev det. Vi kammade upp ett gäng fiskar, ingen storlek på dom men de stod verkligen fläckvis, vi letade en del men det var i praktiken ett område som levererade.

Gäddfiske behöver inte vara megagäddor, superelektronik och motorer med 300 kusar. Det kan vara minst lika härligt med små gäddor, goda vänner och ytliga hugg.

Lite ruggigt väder men fint ändå!
Så här hänförd kan man bli av en vackert blåskimrande gädda
Den här gäddan gillade Kjelles målning.

För övrigt dagens tips, träbeten från Ace som Kjelle målat säljs ut för 99:- på Lundgrens. Billigare än vilken jerk som helst och ett avtryck från en av Sveriges största betesbyggare. Löp och köp

Största gäddan för dagen tror jag, inget man mäter eller väger men kul ändå!

Tack för fisket Jimmy och Rickard!