Det är få gäddfiskare som inte känner till Buster Jerk, detta fantastiska bete som blev varje jerkfiskares måste bete efter filmen Gäddfeber. Med all rätt skulle jag säga, lättfiskat, lagom stort och fångar så gott som alltid fisk.

Det har gjorts lite varianter av detta, olika storlekar, Big Bandit, med hakskedar och med svansar. Men nu kommer en enligt mig mycket intressant ny variant, nämligen Buster Swim. Det är en knubbigare version av den klassiska Buster Jerken, något kortare och något bredare. De egenskaperna ska namnet Buster Swim rättvisa. Den ska alltså simma hem i den klassiska S-kurvan ännu bättre än Buster Jerk. Perfekt om man inte vill eller kan arbeta hem betet så mycket.

Detta bete är slow sink, 13 cm långt och väger 65 g. Om man jämför med Buster Jerk orginal så väger det 75 gram och är 15 cm. Det kommer i tio färger och utrustad med 2/0 krokar samt en solid konstruktion och helt blyfri.

Om man ska jämföra med andra beten så verkar denna variant gå mer åt Westin Swim hållet. Jag personligen gillar Westin Swim 12 cm mer än de befintliga mindre bustermodellerna när jag ska gå ned lite i storlek men jag ser denna som en stark konkurrent till just detta ändamål, åtminstone på pappret. Det ska bli spännande att se det i vattnet, perfekt storlek för haspelfiske enligt mig.

Rekommenderat pris är 219:- men du kan hitta den hos Sportfiskeprylar för 199:- där den snart borde vara tillgänglig.

Passa även på att kolla in CWC:s nya katalog där man bland mycket annat kan hitta en begränsad upplaga av Miuras Mouse med inslag av äkta guld - Miuras Guldkant.