Så var den första av de tre dagarna avklarad och nu lämnar vi gösen bakom oss och beger oss till Sjö X för abborrfiske. Missade du de två första avsnittet så hittar du dom här.

Under gösfisket så var det jämnt i toppen bland lagen, det var inte jättemånga centimetrar som skiljde lagen åt och placeringarna ändras några gånger.

Tuffast hade Savage Gear som vid lunchrapporten inte hade landat en godkänd gös. Något de lyckades med under eftermiddagen men det satt långt inne och de slutade sist.

Det lag som låg bäst till vid lunchrapporten var Westin, och en bit in på eftermiddagen så kände de sig så trygga med ledningen att de bestämde sig för att fiska abborrar inför Big Five. Något som höll på att kosta dom vinsten tills Daniel gör en makalös avslutning och prickskjuter på en gös som visar sig vara 82 cm lång. En fantastisk avslutning som gav dom en solklar vinst men även en riktigt bra gös till Big Five.

Ställningen efter dag ett är alltså följande:

  1. Westin - 6 poäng
  2. Söder - 5 poäng
  3. Abu Garcia - 4 poäng
  4. CWC - 3 poäng
  5. Sufix - 2 poäng
  6. Savage Gear - 1 poäng

Gällande Big Five så är det den sammanlagda längden på den längsta gädda, den längsta gösen och de tre längsta abborrarna över samtliga tävlingsdagar. Det var alltså därför vissa lag säkrade upp och fiskade abborre inför Big Five ifall Sjö X inte skulle leverera så stora abborrar. Westins gös på 82 cm är 17 cm längre än Söders som har den näst längsta. Söder har dock längre abborrar och de ligger på samma längd i Big Five för stunden.

Ställningen i Big Five efter dag ett

Nu är det alltså dags för dag två och sjö x som är en klarvattensjö i östergötland som håller abborre, gös och abborre. Lagen har alltså chans att uppgradera sina gösar till Big Five från dag ett.

Nu kör vi!

Eftersnack efter det tredje avsnittet