Så var halva fisketiden passerad och nu är det dags att se vem som får med sig mest poäng hem från den andra dagen, abborrfisket på Sjö X. Missade du de tre första avsnitten så hittar du dom här.

Sjö X visade sig vara lite svår och en del lag hade det kanske lite tuffare än vad de trodde att knäcka koden. Men å andra sidan så är det en ny sjö och det kräver lite tid att fiska in sig så resultatet vid lunch var nog rätt förväntat. Det är bara ett lag som har fiskat fullt och det är CWC. De har fiskat väldigt jämnt och har fem fiskar strax över den godkända gränsen. Abu och Savage gear har båda tagit en toppfisk på 40 cm men bara två godkända fiskar. Söder och Sufix har fortfarande ingen godkänd fisk på pappret.

Poängställningen efter dag ett är fortfarande följande:

  1. Westin - 6 poäng
  2. Söder - 5 poäng
  3. Abu Garcia - 4 poäng
  4. CWC - 3 poäng
  5. Sufix - 2 poäng
  6. Savage Gear - 1 poäng

Gällande Big Five så är det den sammanlagda längden på den längsta gädda, den längsta gösen och de tre längsta abborrarna över samtliga tävlingsdagar. Det var alltså därför vissa lag säkrade upp och fiskade abborre inför Big Five ifall Sjö X inte skulle leverera så stora abborrar.

För tillfället är det Westin som leder Big Five på 183 cm, följt av Söder på 176 cm, Abu Garcia på 166 cm, CWC på 162 cm (som trots fullt papper dag två bara har abborrar från dag ett till Big Five än så länge), Savage gear på 149 cm och sist Sufix på 86 cm.

Nu ska dag två avgöras och placeringarna kommer att bli tydligare inför dag tre.

eftersnack efter det fjärde avsnittet