I helgen som var så var det premiärtur för mig, två dagars fiske stod på schemat med Olle och Sami. Det var kanske lite tidigt för optimalt fiske med fortfarande minusgrader på nätterna och bara en dryg grad i vattnet. Men man var ju sugen efter vinteruppehållet.

Det var väldigt trögt och isen låg fortfarande i en del vikar som vi ville in i men fullt fiskbart. Den första gäddan tog först vid lunch vid båtkanten på en big McRubber i färgen McStrong som är en golden shiner variant. Härligt att vara igång!

Årets första gädda! Äntligen igång

I samma lilla vik tog jag strax efteråt en lite bättre. Det var ett riktigt lojt hugg. Hela hugget kändes långsamt och slött. Vi såg att den var lite bättre då den gick upp till ytan och började sprattla, satt också väldigt ytligt krokad men vi lyckades landa den fint.

Väldigt fin kondition på den, ganska hög och rund mage. Vi vägde den lite snabbt till 6,8 kg och konstaterade att den var en meterfisk. Kul! För mig så var det min bästa gädda på rätt länge. Långt ifrån en troféfisk men kändes ändå som en slags revansch. Bra start på säsongen också.

Helgens största i en lävik samtidigt som solen som tittade fram.

Strax efteråt inte alls långt ifrån samma plats tog jag den tredje gäddan och och ytterligare en bit från tog Olle båtens fjärde gädda när den gjorde ett andra utfall mot en Buster som hängde i vattnet vid båtsidan. Sen blev det inga fler gäddor i båten inte på lördagen och inte på söndagen då vinden gått över från sydvästlig till nordvästlig.

Det var en kall och blåsig helg men ändå underbart med säsongspremiär. Olle jobbar för övrigt som fiskeguide för gädda, abborre och gös. Mälaren, Norrtälje, Stockholms skärgård, Kalmarsund. Kontakta honom om du vill boka en guidning.

Solkysst, vindpinad och nöjd.