Ett nytt år är strax här, förhoppningsvis med mycket och bra fiske. Den bästa fiskedagen 2009 för min del var när jag och Tobbe testade på nytt vatten med Henrik Sandahl från Söder Sportfiske som guide. Fisket i hemmavattnet gav mest små gäddor och kunde stundtals vara riktigt trögt. Lite miljöombyte och tips från någon som dragit ett par fler gäddor hoppades vi skulle göra susen. Detta var en dag i början av november och så här gick det till.

Kvart i fem på morgonen steg jag upp för att plockas upp av Tobbe. Vi hade stämt träff med Henke klockan 07:30 en timme norr om stan. Jag hade hög förväntan på dagen och var ivrig att få komma igång, jag kanske var lite nervös också att det inte skulle vara så bra. Tänk om man inte hade fått någon fisk alls.

Vi hade köpt frukost och satt i bilen när Henke dök upp med båten på släp. Han tankade båten och vi tog rygg på honom till sjösättningsrampen.

Efter att båten hade blivit sjösatt så åkte vi utåt en bit tills vi kom till dagens första stopp. Henke berättade lite om vart han tyckte att vi skulle fiska och vi lydde som man gjorde i lumpen. Efter en liten stund, som kändes lång, så hade vi grejerna i vattnet. På andra eller tredje kastet fick Henke ett bra hugg, i båten så visade det sig att dagens första gädda vägde 5,6 kg. Fem minuter senare fick Henke napp igen, denna gång var det en fin gös.

Det kändes hoppfullt med tanke på att Henke öppnade så bra. Sen smällde det till ordentligt i grejerna, jag gjorde ett mothugg och kände att det var något rejält, som tyvärr släppte efter mothugget. Strax efter det hade jag en som vände precis vid båten. Det kändes som att det började bli nära. Efter ytterligare en liten stund fick jag ett till napp som satt, det kändes inte som det var någon snipa. Dagens första gädda för min del vägde 3,7 kg. Det kändes fantastiskt bra att man var igång för dagen.

Innan lunch hann vi med att få ett gäng gäddor till och en hel del som vi inte lyckades kroka ordentligt när de högg. Tobbe lyckades även med att få en "död" gädda. Den gjorde inget motstånd alls efter att den blivit krokad utan åkte bara med till båten.

Till lunch så blev det en rejäl måltid med wraps fyllda av stekt kyckling och grönsaker. Det var lite oväntat. Vi hade räknat med köttbullemackor eller liknande.

Eftermiddagen fortsatte minst lika bra som förmiddagen med många och fina gäddor. Ganska nära efter lunchen fick jag ett fint hugg igen och det visade sig att den vägde ganska precis 4 kg. De flesta större gäddorna vi fick hade magen full med mat, en del hade riktigt knöliga magar men de var ändå sugna på mer.

Henke hade rejäla mothugg och lite då och då fick han upp braxfjäll, till slut så krokade han en brax i ryggen. Den hade ett ärr från ett tidigare bett över ryggen. Men tog det hela med ro och fick simma tillbaka.

Lite senare fick Tobbe ett rejält hugg, han kände att det var något stort och det kände vi med när båten vände av drillningen. Det var dagens största gädda med en vikt på 6,5 kg.

Jag ledde ligan med ett mest antal fiskar ett tag, sedan gick Tobbe om och det började bli mörkare. Då lyckades jag kroka ytterligare en gädda på en McTail, rätt nära båten som många av de tidigare jag fick. Det var dagens sista gädda och det kändes bra. När vi plockat upp grejerna och började åka tillbaka mot fastlandet så hade Tobbe och jag fått sju gäddor var, Henke fem gäddor och en gös.