Jag är så pass lyckligt lottad att både min far och min kusin säljer lite olika småbåtar. Den nuvarande fiskebåten är en Marine 1648 Jon som jag tycker har varit väldigt bra. Stabil och mycket yta, inga problem alls när vi är tre stycken ute och fiskar. Stabiliteten kommer i att den är rätt lång, bred och platt, det och att den har ganska låga fribord gör att den inte tar hårdare sjö speciellt bra. Det sitter en 4 hästars Yamaha på den vilket gör att den går i 6 knop ungefär. Det har gjort att man blivit lite begränsad i hur långt man kommer.


Nuvarande fiskebåt, en Marine 1648 Jon

Nu har far blivit återförsäljare av Quintrex i Stockholm och har då plockat hem några modeller, främst 390 och 440. Tanken är väl att se hur de är och hur stor efterfrågan det är.

Tanken från början var att ha en 440 för eget bruk och att visa upp. Efter lite funderande och diskuterande så bestämde vi oss för att göra oss av med två äldre båtar och ersätta de med en Quintrex 540. Den ska tjänstgöra som som bruksbåt och användas till mer än bara fiske. Jag tror att den kommer att fungera bra till fiske dock. Speciellt att kunna ta sig lite längre distanser som man inte når idag.

Båten kommer att ha ha två pulpeter, mjuka trevliga stolar och vara hälften röd och hälften vit. Alltså samma färg som denna 580 fast med andra "stripes". Motorstorleken är inte riktigt bestämd ännu.

Ska även bli kul att se och testa på 390 och 440 för att se hur de beter sig. 390 modellen är kanske den som är mest spännande då proportionerna på den skiljer så mycket från andra båtar. Andreas Dybedahl spelade in en liten film där han visar upp sin 390. Finns även ett annat klipp på Fiskenyheter om trolling på Roxen, där har de en Quintrex 440. Kort sagt, jag ser verkligen fram mot våren.

De här bilderna visar ungefär hur modell 540 ser ut. Tror att det är en lite äldre version så vissa detaljer skiljer sig.


Foton från svenska Quintrex

Quintrex svenska huvudsajt
Återförsäljare för Quintrex Stockholm
Återförsäljare för Quintrex Eskilstuna