Vintern puttrar på och jag håller mig inomhus. Jag tycker att man börjar kunna ana att det blivit lite ljusare ute igen vilket är väldigt trevligt.

För att få uppleva lite fiske, även om det är andra som står för den, så köpte jag först filmen "Gädda - The Movie" och strax efter, det senaste numret av Fiske-Feber där DVD:en "PikeLords - The Saga" ingick.

I Gädda - The Movie får vi följa Joel och Mille under deras fiske hela 2009. Fisket börjar med ismete i början av året och slutar med trolling i december. Den största registrerade gäddan 2009 på 17,7 kg är med i filmen vid två olika tillfällen. Jag tyckte det var en schysst film, det var lite dokumentärkänsla i filmen med mer än bara fiske och en klassisk berättarröst.
Catch and Release Productions
Gädda - The Movie trailer

I den andra filmen, "PikeLords - The Saga", är upplägget lite annorlunda. Här delar grabbarna av sig lite mer av deras erfarenheter och förklarar hur de tänker när de fiskar. Tidigare filmer av PikeLords har man kunnat se på Youtube och det känns lite mer som en hemmavideo. Det är dock väldigt genuint och jag tycker den innehåller en del intressanta tips och "riktigt" fiske. Filmen är tillägnad Daniels lillebror Marcus Strand som tragiskt gick bort 2008 bara 21 år gammal.
PikeLords
PikeLords III och trailer för The Saga på Youtube

Båda filmerna är helt klart värda att se. Jag skulle kunna köpa dessa bara för att sponsra svensk fiskefilm så att det produceras fler kvalitativa filmer med gäddfiske. Två av mina favoriter är Gäddfeber och Esox Lucius, de åker på lite då och då när suget blir för stort.