I julas så fick jag ett par rejäla kängor av märket Salomon, modellen heter 3D Fastpacker Mid GTX. Den är ganska lätt, lagom hög, stabil och kanske det viktigaste, av Gore-Tex. Jag tycker att Salomons skor sitter väldigt bra, har ett par snowboardkängor från Salomon som är bland de skönaste skor jag haft. Men det beror ju lite på hur man är skapt, jag har ganska små, smala, platta (högst normala) fötter.

Denna vinter så har de verkligen kommit till användning med all snö som har vräkt ned. Nu har jag inte varit ute och fiskat så mycket med dom och jag tror att mina Power Original stövlar är varmare och torrare. Men de här kängorna är mycket smidigare och de har hållit mig torr och varm i vinter.

I november hade jag åkt ifrån mina stövlar och var då ute och fiskade i ett par vanliga träningsskor. Jag var blöt och kall om fötter större delen av dagen. Det hade varit mycket trevligare om jag inte hade fryst om fötterna. Är inte fötterna glada så är det stor risk att inte resten av kroppen är det heller.

Läs mer om kängan hos Salomon