Det blir inte alltid som man tänkt sig. I torsdags så skulle jag och min vän Tobbe åka till Dublin för att dricka lite Guinness och ha det härligt. Incheckade på Arlanda får vi beskedet att flyget är inställt pga askan från Island. Vi fick plats på ett flyg på lördag morgon så vi bestämde oss för att åka ut till skärgården för att tjuvstarta gäddpremiären som vi planerat ha nästa helg.

Vi fick knuffa i en båt och hänga på motor osv. Fisket på fredagen blev en kort historia. Strax efter att vi gett oss ut så började det regna, det ökade gradvis och till slut var det snöblandat regn och en del blåst. Vi hade inte riktigt räknat med detta och gav upp efter några timmar. Inte ett liv under den tiden. Vi såg ett litet isflak och det var lite is längst inne i ett fåtal skyddade vikar.

På lördagen så gav jag mig ut själv en sväng, bättre klädd denna gång. Morfar tyckte att jag skulle testa och se om det fanns någon torsk då vissa fått det på nät där ute. Så jag tog med hans antika pilk på 200g med den kraftigaste nylonlinan jag sett. Det gav dock inget.

Gäddfisket gav inte heller så mycket, det blåste rätt kraftigt och jag hade inte hittat ankaret till båten så jag använde en IKEA-kasse som drivankare. Det hjälpte lite men båten drev ganska snabbt ändå så det var svårt att fiska av vikarna ordentligt.

Väl hemma efter ytterligare ett bompass så tog jag några kast från bryggan, och på fjärde kastet fick jag ett försiktigt hugg. Det var en liten snipa på knappt 2kg, som satt i yttersta skinnfliken på en Svartzonker tail. Liten men ändå den första gäddan för i år. Riktigt skönt att få dänga lite med spöet igen.

Lite kändisskvaller också. Jag såg Stefan "Trumman" Trumstedt på den närmaste båtmacken tillsammans med ytterligare en person. Ett av spöna var ett Strike Pro Pike Range och båda hade Buster Jerkar på. Trumman lever som han lär. Jag tar det som ett positivt tecken att han är i mina fiskevatten.