Den här helgen skulle vara den egentliga vårfiskepremiären, men då askan satte stopp för Dublinresan så blev det en tjuvstart då. Det var dock väldigt trögt då med bara en gädda fångad för min del, denna helg så hade fisket kommit igång på riktigt.

Jag och Arvid åkte ut på fredagskvällen till skärgården och efter att vi installerat oss i stugan så gav vi oss ut på en liten kvällstur. Det gav dock inget, vi var lite oroliga för att fisket skulle vara extremt segt resten av helgen med då inte varit något direkt värme ännu. Men vi oroade oss i onödan skulle det visa sig.

Vi la upp vår plan och markerade några nya intressanta platser som vi skulle fiska på. Fisketuren på lördagen började inte speciellt bra då jag glömde hälften av grejerna hemma. När vi väl började fiska så tog det bara några kast innan den första gäddan satt och kastet efter så satt helgens största gädda på sex kg. Det plaskade en hel del vassarna och fisket fortsatte fint hela dagen med många som följde efter och totalt nio fångade. En ganska fin gädda följde betet till båten och till slut bestämde den sig för att hugga och dyka, och lyckades såklart runda ankarlinan och sätta fast betet i denna. Det var den miss som jag grämde mig mest över.

På söndagen så tänkte vi inte vara ute lika länge utan fiska av lite mer på de platser som funkat bra dagen innan. På första kastet så högg en gädda, en liten sådan men det varslade gott inför dagen. Fisket var dock mycket trögare denna dag, runt lunch var det helt dött förutom i vassarna. Där plaskades det ordentligt lite överallt. Strax innan vi skulle ge upp kom det igång igen och totalt blev det sex gäddor på söndagen. Det är inga siffror eller monster tagna direkt från Gäddfeber men för oss var det fin helg.

De beten som gav fångst för min del var nästan uteslutande Busters förutom en Kjelle Lundberg Cisco i papegojfärg. Samtliga beten var nya och oprövade för min del. En favorit blev ganska snabbt "torsken" från Trummans signaturserie. Arvid tog de flesta på en stor Zaltwobbler och en Buster shallow.