För första gången i år så skulle Arvid, Tobbe och jag fiska tillsammans alla tre. Jag var ute en sväng i veckan på kristihimmelfärdsdagen. För att kolla läget så tog jag några kast på onsdagen från bryggan och på tredje kastet satt en 3,5 kgs välmående gädda på ett Svartzonker tail-bete.

På torsdagen monterade jag på ett ekolod lite provisoriskt på båten och åkte ut en liten sväng för att testa det. Det var kraftig dimma och helt dött då. Hoppades på bättring inför lördagens fiske.

Vi gav oss ut vid halv åtta på lördagsmorgonen, solen sken för fullt och det blåste knappt något. Inte helt idealt väder för fiske men det var i alla fall behagligt att vara ute. Vi nötte och nötte utan resultat fram till efter lunch då jag lyckades få upp en liten stackare. Sen hände det inte så mycket mer än att vi blev solbrända.

Tobbe gav sig hem på kvällen och Arvid och jag gav oss på söndagen igen. Gråmulet väder, stundtals dimma och lätt ostlig vind. Vid första stoppet så dröjde det inte speciellt länge innan Arvid hade krokat två stycken. Vid nästa stopp så hade han krokat ytterligare en gädda och jag började känna mig stressad. Nästa gädda som togs var dock min, ingen storlek på den dock. Sen kom solen fram igen och det blev helt dött ett par timmar. Vid det sista stoppet så lyckades jag få upp två stycken strax efter varandra. Den första gäddan trodde jag var en tångruska då den inte gjorde något motstånd efter att den högg och den andra var nog den minsta gädda jag någonsin fått upp.

Resultatet för helgen var sju gäddor, varav jag tog fyra och Arvid tog tre. Det mest framgångsrika betet var Buster Jerk Grey Shadow. Arvid körde rätt hårt på ett sådant modell shadow. Efter att han tog tredje gäddan på det så var jag tvungen att gå över till min Grey shadow, dock sjunkande. Jag tog samtliga av mina gäddor på söndagen med det.