Helgen som var så hade jag annat inplanerat än fiske, tänkte göra färdigt min uteplats och lite andra nyttiga saker som skulle göras.

Jag åkte ut en sväng på lördag eftermiddag och fisket var verkligen på, vid det första stoppet jag gjorde så plaskade det till ordentligt när jag började närma mig. Jag tog ett kast och krokade en pigg och fin urlekt gädda på ca 3,5 kg. Sedan fortsatte det i ungefär samma takt, många följen och hugg.

På söndagen så gick jag upp tidigt men då var det helt dött så jag bestämde att bryta upp efter ett par timmar. Antingen så var jag på fel plats eller så var det något annat som var fel. På eftermiddagen gjorde jag ett nytt försök, gjorde ett par kast och först satt en gädda på 2,8 kg, strax efter den så högg en gädda på 4,8 kg. Det är den näst största gädda jag tagit där ute i närområdet.

Problemet såhär års i stockholms mellersta skärgård är att det börjar bli riktigt många båtar ute som ligger i alla möjliga vikar och platser med ankare kors och tvärs. Denna helg som kommer nu så blir det ytterligare ett äventyr. Mer om det efter helgen.