Nu i helgen så åkte Arvid och jag på Fiskehelg med "Fiske för alla", Söder sportfiske och gäng glada gubbar. Vi anlände på fredag kväll och checkade in i stugan. I stugan fick vi sällskap av de trevliga grabbarna Glenn och Mange från Team BaZooka. Schyssta killar som verkade veta vad de sysslade med, vilket stämde då vi dagen efter fick reda på att de vann Trexgäddan helgen innan med en gädda på 122 cm.

Jag har aldrig varit i skärgården där uppe på riktigt. Den var fantastiskt vacker med mycket småhamnar och schyssta vikar. Den var också ganska förrädisk med grymt mycket grynnor och skär, vilket minst en av båtarna fick känna på då de smällde på en sten i 20 knop. Inget vatten jag skulle vilja utforska på egen hand en helg.

Vi deltagare delades upp i fem olika båtar, och sedan bytte man båt vid lunch. Fisket på lördagen började bra i min båt som kördes av Henke. Vi drog ett par gäddor direkt och det kändes fint. Jag gick på linjen att testa på det fiske guiden föreslog och för dagen blev det haspel och spinnerbaits. På eftermiddagen dog fisket för de flesta båtarna. Jag tappade tron efter ett par timmars fiskande utan ett liv. Precis innan vi skulle hem så drog Krister i min på en riktigt fin gös på 4,92 kg som var nytt PB.

På kvällen så käkade vi gemensam middag drack ett par bira och lyssnade på Trumman som höll ett kort föredrag om Muskie-fisket i USA. Blev en rätt tidig kväll och jag som bara dragit ett fåtal snipor på lördagen var revanschsugen inför söndagen.

På söndagen var det några molnstrimmor och så blåste det lite mer. Denna dag så åkte jag med Pierre och bestämde mig för att köra jerk istället. Drog båtens första gädda och hade en bra början på dagen. Krister som gjorde nytt PB på gös dagen innan hade en ännu bättre dag, på förmiddagen hade han tagit fyra gäddor på, den minsta vägde strax över sex och den största vägde 10,5 kg (tror jag). Jag var tyvärr inte i samma båt för att få uppleva detta. Fisket fortsatte okej i vår båt men inte så mycket mer förrän det var dags att åka hem, då hittade vi en bra vik.

För min del så blev helgen ingen succé men det var roligt ändå. Väldigt vackert där uppe och kul att spendera en hel helg med fiske och så många andra trevliga gubbar med samma intresse. Så jag måste nog säga att det var en riktigt bra helg ändå.