Vädret skulle bli riktigt dåligt i helgen, dåligt om man tycker om sol, bra om man vill känna att man lever och vill ha bra fiske.

Arvid hängde på med ut i skärgården och vi klev upp tidigt på lördagen. Fisket började lite segt men efter några timmar så kom det igång ordentligt. Eftersom det blåste rätt mycket så gjorde vi upp en plan som innebar relativt lite förflyttning över öppet vatten.

När Arvid satt sig ned för att äta lunch så fick jag ett skapligt hugg på en MG-spinnare. Det var distinkt och hon gick ned på djupet. Jag bad Arvid göra sig beredd med håven för säkerhets skull. När gäddan kom upp så tyckte jag inte att den såg så stor ut. Det visade sig att den hade en rejäl mage som jag inte riktigt såg först. Hon vägde 6,35 kg som var 350 gram mer än min tidigare största. Känns kul att öka på personbästa lite åt gången.

Fisket var hett hela dagen även om det var mest snipor. Arvid tappade runt sju stycken och svor en hel del över det. Han krokade dock fem stycken ordentligt (tror det var fem). Jag tappade inte lika många och fick upp totalt elva stycken. Det är det största antalet gäddor jag fått på en fisketur.

På söndagen blev det en kortare tur och då fick jag upp två och Arvid fick upp tre, vi lyckades dock pricka in en dubbeldrillning. För min del så var det bete som gällde en Deviator, Red Tiger. Arvid har helt snöat in på ett Buster shallow, grey shadow.