I helgen så var Arvid och jag ute i skärgården för lite fiske. Det skulle blåsa lite lagom, sydvästliga vindar och vara lite mulet. Fint tänkte vi när vi åkte ut. Vi tänkte åka till ställen lite närmare fastlandet och hoppades på kroka någon gös utöver gädda.

På lördagen så fick vi fisk ganska snabbt och sedan hade Arvid ett följe till båten av en riktigt fin och grov gädda. Den stod bredvid båten någon sekund innan den långsamt simmade iväg. Jag skulle säga att den vägde över fem kg och förmodligen en bit över det. Vi fiskade denna fläck som galningar denna utan resultat. Sedan blev fisket ganska trögt. Det kom igång först igen på eftermiddagen. Totalt blev det sju gäddor för mig, ingen direkt storlek på dom. Arvid tog några färre men större.

Söndagen började med ny jakt på gös, det visade vara heldött. Ingen gös eller gädda högg på flera timmar. Vi såg en ganska fin gädda som följde med till båten på samma plats där vi såg den grova gäddan på lördagen. Dit blir det återbesök. Men det var ungefär så mycket action vi fick. Vi testade allt i ren desperation utan resultat. Till slut gav vi upp och bytte vatten helt och hållet. Då fick vi några hugg och jag fick upp tre gäddor till slut. Kändes skönt efter att ha haft en så pass dålig början på dagen.

För min del så funkade en vit/silver mctail och buster skitmört bäst. Testade även en ny lunchmacka, rå falukorv och rökt räkost. Inget för finsmakare. Som ett bonusäventyr la bilen av på vägen hem, den blev överhettad och ville inte repa sig. Blev bogsering som satte punkt för helgen.