I helgen var jag ute i skärgården för lite ensamfiske. Det började lite skakigt på fredagen när det var strömavbrott ute på ön. Hann inte riktigt förbereda och lasta båten som jag ville men jag gick upp alldeles för tidigt på lördagen istället. Totalt mörker men fantastiskt väder med månsken och frisk luft. I båten låg det lite snö men det var inget som skapade något problem vare sig för mig eller mattan.

Inför denna tur så hade jag handlat på mig lite jiggar av olika storlek som jag tänkte köra lite mer seriöst med. Testade på det på riktigt när jag var ute med Henke helgen innan. Tyvärr så var det lite mycket växtlighet där jag var, så jag fiskade rätt mycket med annat. Hade dock ett tydligt hugg som trasade sönder en jigg men gav ingen utdelning. Istället så blev det buster skitmört som plockade gäddorna. Lyckades även med bedriften att kroka en brax i ryggen för andra gången någonsin.

På söndagen så blev det en mycket kortare tur, regnade rätt ordentligt och blåste en del. Hade två nafs på första kastet och på andra kastet så satt den, dock väldigt ytligt. Det visade sig att det var en sådan dag med en hel del väldigt försiktiga nafs och rätt dålig utdelning . Totalt blev det sex gäddor på lördagen och en på söndagen.

Overallen släppte igenom väta när det regnade på söndagen så jag måste impregnera den på något sätt. Någon som har något tips på det eller är det bara att köra första bästa från närmaste sportbutik?


Felkrokad brax