Äta bör man annars dör man. När det gäller mat på sjön så finns det många kreativa sätt att fylla magen på. I filmen "Gädda the Movie" så lyxar de till det med att göra omelett och annat gott. De poängterar också att de tycker att det är viktigt att äta gott när man fiskar. När jag har varit på guidningar så har det blivit tillagad mat på en Muurikka-panna. Är ju gott men det tar lite för mycket tid från fisket tycker jag.

Jag är mer för det som är snabbt och enkelt, mat som man kan äta medan man förflyttar sig. För mig blir det oftast en liter yoghurt och ett gäng mackor. Det pålägg som mättar och smakar bäst är falukorv med senap. Har även testat med falukorv och rökt räkost när senapen var slut, funkade det med. En termos kaffe och lite gifflar utöver huvudfödan brukar det bli när man vill lyxa till det.

Hittade en tråd på Fiskesnack.com där man diskuterade just detta. Kokt korv i termos är en klassiker om man vill ha varm mat. Även soppa i termos tror jag kan vara rätt schysst, speciellt när det är kallt ute. En kall Billys Pan Pizza som man kan läsa om i tråden är jag mer tveksam till. Annars verkar det som om mackor i olika format är det vanligaste.

Dela gärna med er av vad ni smaskar i er när ni är ute på sjön.

Tråden på Fiskesnack.com