Det börjar närma sig slutet på fiskesäsongen för mig. I helgen hade vattentemperaturen krupit ned till strax under fem grader och lufttemperaturen låg runt nollan. Det gäller att få så mycket fiske ur kroppen som möjligt innan det är dags för vinteruppehåll.

Jag hade väldigt bra känsla inför denna helg, det hade varit lite mildare temperatur i veckan, vattnet hade gått upp en bit över det normala och en bekant tog sin första 10+ på fredagen i samma vatten som jag fiskar i.

Jag började i vik som jag trodde på, men det kändes helt dött så jag bestämde mig för att åka lite längre till en avskild vik som fisken inte lämnar. Ekolodet visade väldigt mycket betesfisk och det kändes lovande. Jag bestämde mig för att köra lite med större relaxjiggar. Jiggandet är rätt nytt för mig så jag hade lite problem att känna av huggen till en början. Missade några men lyckades få lite rutin och få upp några. Inga grisar dock, största vägde kanske drygt tre.

På söndagen var jag ute en kort sväng på närmare vatten en bit ut i skärgården. Hade inte så höga förväntningar, men lyckades ändå kroka tre, om än små, gäddor på en och halv timme.

Roligaste var att jag fått igång jiggfiskandet lite och att jag lyckades kroka en gädda på åtta meters djup. Har haft problem att komma ned på djupet med mitt vanliga jerkfiske. Även rätt kul att jag krokade en gädda på första kastet med en ny stor Deviator. Sånt som ger förtroende för ett bete. Långa spinnstopp var det som gällde under helgen.