Mobilkameror blir bara bättre och bättre men något de flesta saknar är en möjlighet att fästa mobiltelefonen direkt på ett stativ. Ett annat problem är att de måste ha en självutlösare. Jag fiskar ofta själv och använder då använder jag ett stativ av modellen Gorilla pod. Jag har även fastnat helt och hållet för iPhone som telefon.

För ett tag sedan så hittade jag en hållare till iPhone 4 med en gänga som man kunde fästa i ett vanligt stativ. Denna lilla hållare hette The Glif och fanns då enbart som en prototyp. Det var två killar som pitchade sin idé om en enkel stativadapter på Kickstarter. Jag tyckte det var en kul grej och som många andra la jag en förhandsbeställning på denna pryl och nu i veckan dök mitt exemplar upp.

Det ska bli kul att testa denna pryl på riktigt när säsongen drar igång igen i vår.

Bäst kvalitet har man fortfarande i en "riktig" kamera men mobiltelefonen har man alltid med sig och inte alltför sällan så vill jag skicka iväg fångstbilder till vänner och upp på nätet. Den delen är mycket enklare än med en mobiltelefon, speciellt om man vill göra det under själva fisketuren. Ett annat problem om man är själv är att iPhonen saknar självutlösare. För att få en fördröjd självutlösare så måste man ladda ned en applikation med denna funktionalitet. Ett app som jag har testat som har detta är Gorillacam men det finns säkerligen fler.

Det finns ett gäng andra hållare till iPhone, jag tror att det som är enklast att få tag på i Sverige är den modell som Gorilla pod har för detta. Jag har dock inte testat den själv. Här nedan är ett gäng andra modeller som man kan köpa från utlandet.

iPhone tripod holder
Blur iphone tripod
PED3
Mobiltelefonhållare från iBox

Mer information om The Glif samt möjlighet att köpa den för $20 finns på TheGlif.com