Big Wolf Tail är ett rejält nytt tailbete från Wolfcreek Lures. Betet provades ut i våras som ett komplement till större gummibeten i storlek med magnum bulldawgs. Det är ett rejält bete med sin kropp på 6" och en rejäl tail. Vikten ligger på 220-240 gram i jämförelse med den vanliga sjunkande Wolf Tail som väger 120 gram. Så det kanske inte är ett bete man orkar stå och dänga en hel dag. Den är viktad för att kunna fiska djupt och hålla djupet i hålor och vid branter. Kroppen vaggar fint när den sjunker och även under inspinning. Det finns inga planer i dagsläget på suspending-modell, men Anders säger att om efterfrågan finns så vet man aldrig.


Storebror Big Wolf Tail och lillebror Wolf Tail

Jag fick möjlighet att känna lite på detta relativt nya bete i Attitude Baits monter på stockholmsmässan och Albin visade betet i dragbassängen. Nu var inte bassängen speciellt djup, betet sjönk ganska snabbt och la sig på botten men man kunde ändå få en liten uppfattning om hur betet går och att det håller sig djupt. Såg väldigt lockande ut och jag kan tänka mig att ett par grisar kommer att ta på detta.

En annan nyhet är att det kommer att komma en plastversion av den vanliga Wolf Tail som är framtagen tillsammans med CWC. Som det ser ut nu så kommer det att komma en shallow och en sjunkande, alltså som originalet.

Vill man komma i kontakt med Wolfcreek så kommer Anders stå i CWC:s monter under lördagen på Sportfiskemässan i Jönköping eller så kan man kontakta honom via Wolfcreeklures.com. Under våren så kommer webbsidan att uppdateras med bl a nya färger, fångstbilder och vinnaren av "Wolfcreek Lures Challenge".