Vad finns det för den fiskeintresserade på Stockholmsmässan om man inte är speciellt intresserad av flugfiske? Det finns rätt många utställare som har prylar riktade mot annat fiske. Några av de större är Lundgrens Fiskredskap, Huntyard & Berras, Be Outdoor och Attitude Baits. Sedan finns det kläder, filmer och annat som hör fisket till.

För mig som kommer från Stockholm så var det nog roligast att kolla in Attitude Baits välmatade två montrar. En hel del beten som jag bara har sett på nätet fick man nu se på riktigt och klämma och känna på. Det finns även en mindre dragbassäng där man kan få se gången på beten man är intresserad av.

Det var dock lite dåligt med mässpriser på beten, vill man fynda så får man kolla efter kläder och annan utrustning. De stora fynden kan man nog göra på båtprylar på Allt för sjön.

Om man inte planerar att åka till Jönköping och Sportfiskemässan i april så tycker jag att det kan vara värt att gå på mässorna som är nu. Det finns en hel del att kolla på även om man inte är flugfiskare. Är man intresserad av flugfiske så behöver man nog inte ens fundera.

Att lägga flera relaterade mässor samtidigt på samma plats känns smart. Vore ju inte helt dumt om man kunde köra Sportfiskemässan samtidigt som de andra mässorna nästa år.


Lundgrens monter


En av Attitude Baits montrar


Dragbassängen för lite större beten


En Bulldawg Magnum bredvid ett bete som jag blev lite förälskad i, en Twisted Tullibee med sina 280 gram