I helgen var jag ut till ön i stockholms skärgård för att börja fixa lite grann inför sjösättning och båtsäsongen. Färden började med Waxholmsbåt från Boda brygga på Värmdö och där var det helt isfritt. På väg utåt så stötte vi på lite ensamma isflak på fjärdarna och lite mer is inne i vikarna.

Det var mindre is kvar än vad jag trodde att det skulle vara. Vid vår vik låg vinden på och det var ett band på av isflak i olika storlekar som hindrade mig från att ta några kast från bryggan eller att knuffa i en av båtarna. Men det känns som om det är nära nu, nästa helg borde det vara fullt möjligt med sjösättning. Dock så tror jag att det kommer att ligga is kvar inne i vikar och marer lite längre.

Jag hann med att inventera fiskelådorna, tackla om några beten och påbörja säsongens största projekt, att montera på en elmotor i fören på båten. Det som hanns med nu var att måtta in den och se vad som behövs för att den ska sitta ordentligt. Jag tror att det kommer att bli riktigt bra. Mer info och bilder kommer på detta lilla projekt.