Första fisketuren för säsongen brukar inte vara någon höjdare, man är ute lite för tidigt för att det ska vara bra fiske. Man är övertänd och lite ringrostig, siktet och reflexerna är inte som de ska. Ändå så är det något fantastiskt med första fisket.

Min första tur blev resultatlös, tur nummer två en vecka senare innebar säsongens första landade gädda. Det var ett konstigt mjukt hugg och inget motstånd vid drillning, bara att veva in.

Dagen efter när jag blivit lite varm i kläderna och sjösatt stora båten så blev det riktig premiär och en finare gädda på fem kg. Rund och fin om magen. Den högg någon meter från båten och var väldigt livlig. Det syntes dock att den stått och tryckt på botten

Jag hade några fler kontakter men det var rätt trögt. På vissa platser kunde man höra att leken var i full gång inne i vassarna. Det var strålande sol och knappt någon blåst. Inte helt optimalt kanske.

Buster hot whitefish, Buster red tiger, och Buster skitmört är de som levererat. Väldigt trögt fiske och det kändes som om man var tvungen att fiska direkt på fisken för att en skulle hugga. Få kontakter och de som högg var täckta med iglar. Temperaturen var 5-7 grader i vattnet.

Tyvärr så glömde jag kameran ute i skärgården så finare bilder kommer senare, det blev rätt schyssta självporträtt om jag får säga det självt. Bjuder på några bilder tagna med mobilen.

Skönt att vara igång!


Pärlan i sjön, lägg märke till detaljen på fördäcket


Frukost i båten


En av de landade gäddorna, fler fångstbilder kommer