Jag var väldigt laddad inför fisket denna vecka. Rapporter om stora och många fiskar ramlade in från höger och vänster. Det blev dock inte alls som jag tänkt mig. Solen sken men det blåste rätt bra så det kändes fint. Jag kunde se väldigt många följare men jag kunde inte få de att hugga riktigt, några var på och nafsade men inte mer än så.

Körde mestadels med spinnerbaits med varierad hastighet utan resultat. Vissa följde med fram till båten, och med jerkbaits så kan det vara väldigt effektivt med spinnstopp och svävande beten. Detta funkar inte lika bra med spinnerbaits som snabbt blir ointressanta vid spinnstopp enligt min erfarenhet, har inte riktigt lärt mig att bemästra "figure 8" ännu. Hursomhelst så fungerade inget och det var väldigt frustrerande, speciellt när man hade höga förväntningar.

Nästa dag så testade jag ett helt nytt ställe, började likadant som dagen innan med följen som inte gjorde mer än att bara titta på betet. Jag skippade spinnerbaits och gick på jerkbaits. Till slut högg en ettrig snipa och jag blev riktigt glad. Jag fortsatte sedan tillbaka till ett ställe där jag var dagen innan och där jag hade en del finare följen. Lyckades få en att hugga precis bredvid båten, sedan blev det inte så mycket mer än följen och nafs.

Nästa dag så skulle det inte bli något fiske, tog dock några kast från bryggan och lyckades få dubbla samtidiga följen. Till slut så fick jag även ett rejält hugg och efterföljande svärdfiskhopp, en riktigt rolig fight trots att det inte var någon direkt storlek på den.

Jag tog med Maria ut på en liten tur då hon ville testa på lite det som tar så mycket av min tid. Hängde på en soft 4-play i mellanstorlek och fiskade av några vasskanter. Maria tog sin första och sin andra gädda och tappade den tredje. Samtliga var kilosgäddor men det var kul ändå.

En erfarenheter från helgen var att Bandit tail har en ganska låg smältemperatur, hade en liggandes i en beteslåda som delvis låg i solen. Smälte helt och hållet, inga andra tailar eller gummibeten i lådan gjorde det.