Semestern har inte börjat för mig ännu och till helgen skulle det inte bli så mycket fiske, kanske någon liten tur. Förväntningarna var med andra ord rätt låga.

Efter jobbet så åkte jag tillsammans med kärestan ut till skärgården, på lördag förmiddag så skulle jag ta båten och hämta mina föräldrar. Jag tog med mig spöet med förhoppningen att kunna ta något kast på vägen. På första kastet ser jag ett följe ett par meter från båten. Jag hinner inte se vad det är men saktar ned lite grann och så smäller det till. En fin abborre, det slår mig inte hur stor den är förrän jag ska lyfta upp den. För några veckor sedan tog jag min första abborre över kilot, den vägde 1030 gram. Denna kändes grövre än den.

1410g stannade vågen på och nytt pb var ett faktum. Med 45 cm så var den lika lång som mitt förra pb men rejält kraftigare. Tyvärr blev det ingen riktig fight då den högg så nära båten. För att vara en nybörjare inom abborrfiske så tycker jag det går riktigt bra och jag börjar tycka att det här med abborrfiske är riktigt kul.

Var även ute ett par andra tillfällen med Maria och kastade lite. Målet var att få gädda då hon precis börjat fiska, storleken var mindre viktig. På söndagen lyckades Maria öka sitt personbästa med hennes tredje fångade gädda någonsin. Den vägde 1,8 kg och togs på en soft medium 4-play firetiger. Jag tog fyra smågäddor och två abborrar, återigen på Yasei-spöet. Varmt och skönt väder att fiska i med badpauser.


1410g och 45cm gav mig ett löjligt nöjt ansiktsutryck