En del lägger ned gäddfisket helt och hållet under sommaren, de lite större fiskarna är inte lika tillgängliga men de lite mindre är riktigt pigga och galna. Bättre med fiske med lättare prylar och mindre fisk än inget fiske alls.

Jag har varit ute och fiskat några turer i skärgården den senaste tiden. Förhoppningarna har dock varit ganska låga gällande att få någon större gädda.

Stundtals kan det vara riktigt trögt men så kan man hitta ställen som är riktigt heta. En dag lyckades jag bara kroka grenar av olika storlekar på ett ställe för att i nästa vik ha ett sniprally.

Jag var ute med min svåger en dag för att visa lite skärgårdsfiske. Förutsättningarna var perfekta med regn och blåst på morgonen som sedan övergick till enbart mulet. Vi hade ett race när det gällde antal, tjugo gäddor innan lunch och några abborrar. Vid en liten vik fick jag tre gäddor på fem kast. Det var dock bara smågäddor, trekilos och under det.

Jag har även testat lite nya ställen med potential för lite större gädda. Det har inte gett så mycket mer än rekognoscering. Fick en lite finare sommargädda i bra kondition på sista turen. Den vägde strax över fyra.