Förra helgen så deltog jag i "tweetfiske" som jag skrev om tidigare. Denna helg så gick Sweden Social Web Camp av stapeln, det är en "icke-konferens" där ett stort gäng nördar träffas och diskuterar internet och sociala medier (väldigt kortfattat). Det har egentligen ingenting med fiske att göra i alla fall, förutom att det är i Blekinges skärgård på en ö som heter Tjärö.

Både David och Jonathan som var med på "tweetfiske" var även med denna helg. Jonathan skulle ta med sig fiskeprylar så då var även jag tvungen att göra det. På SSWC så är det deltagarna själva som sätter agendan och sessionerna. Så Jonathan och jag satte upp SSWCfiske varje morgon klockan sex till frukost. Det var dock bara vi som deltog.

Blekinges skärgård skiljer sig rätt mycket från Stockholms skärgård. Runt Tjärö där vi fiskade var det väldigt grunt och mycket vegetation. Vi fiskade från land och vi drog upp en hel del växter.

Första morgonen så smällde det på rejält för mig några meter från strandkanten. Det blev en liten kamp, speciellt då det var ett tjockt tångbälte närmast land som gjorde det ännu svårare att få in henne. Jag såg snabbt att det var en fin gädda och väl på land så visade det sig att hon vägde sju kilo.

Blekingepremiären började fint men sedan hände det inte så mycket mer, vi fiskade på sådana ställen som givet håller fisk i Stockholm men inte ett liv. På sista dagen lyckades Jonathan med att meta upp en "monsterborre" efter mycket slit. Kändes väldigt skumt att vi inte fick någon mer kontakt av vare sig abborre eller gädda. Men det var en trevlig morgonaktivitet oavsett.


Jonathan med monsterborren