Båtrekordet på gös i min båt står Tobbe för och det är inget vidare rekord, men det har visat sig vara svårslaget. Det beror på lite olika saker, främst för att vi fiskat mest efter gädda och inte lagt ned så mycket tid på att försöka få gös och så vilar det en gösförbannelse över oss. Vi tänkte att vi skulle ändra på detta, ta en guidning och få lite insikt i hur man går tillväga för gösfiske samt bryta förbannelsen.

Vi började vid lunch och skulle köra fram till skymning. Det visade sig bli en riktigt fin varm sensommardag med blå himmel. Lite blåst men inte helt optimalt för fiske, vi var dock hoppfulla och glada. Tobbe får fisk på första kastet innan vi andra hunnit kasta ut. Det visade sig dock vara en gädda, sedan var det stilla ett tag tills jag fick hugg. Ytterligare en gädda.

Vi bröt för mat tidigare än vi tänkt då solen sken för fulla muggar och gösen lyste med sin frånvaro. Efter lunch så krokade vi ytterligare några gäddor och abborrar. Sedan började vi meta löjor för att som agn till gösmete. Ett nytt sätt för mig att fiska på, det var intressant att testa på. Det blev dock en del saker i båten att hålla reda på. Tre metspön agnade med löja, två jiggspön och ett metspö för löja ute. Löjorna nappade, abborrarna nappade och gäddorna nappade men inga gösar. Vi började bli frustrerade.

Plötsligt så saknas ett av flötena, jag spanar efter det, tittar ned på spöet och ser att linan sakta löper ut. Säger åt Tobbe att hans flöte är borta, vi blir på helspänn i båten. Tobbe krokar och vevar in, första gösen? Nej dagens minsta gädda.

Kvällen som vi hoppades på ger inte mer gös än vad dagen gjort. Vi får se oss slagna och Tobbes gösrekord i gänget står sig ett tag till. Trots detta misslyckande så var det ändå givande att få testa på lite olika fiskesätt och få teoretisk kunskap i ämnet. Guiden kunde inte förstå att vi inte fått någon gös, vi var inte lika förvånade, vi kände ju till gösförbannelsen som vilar över oss. Förr eller senare så ska vi lyckas bryta den.