Efter förra helgens gösmisslyckande så bestämde sig Tobbe och jag för att slicka såren med fiske på hemmaplan. Vi gav gösfisket ytterligare en chans, fina bågar på lodet men inget hugg. Efter ett par timmar övergav vi gösfisket för bygga upp självförtroendet med lite gäddfiske. Det gick dock inte heller så bra, inte ett liv oavsett vad vi testade. På väg till nytt vatten så hjälpte vi en båt med motorhaveri och hoppades på att karma skulle kicka in. Första gäddan kom strax efter det, karma eller inte men sedan hände det inte så mycket mer förrän mot kvällen då gäddorna började vakna till liv.

På söndag så skulle Tobbe avbryta strax innan lunch så vi åkte till en närliggande fiskeplats där jag inte varit sedan i våras. Dagens första gädda sitter på tredje kastet och ganska snabbt kommer gädda nummer två som följs av fler. Fisket var inte alls som lördagen, det hade släppt. Sju gäddor hinner hälsa på innan jag skjutsar upp Tobbe till fastlandet. Det sjukaste hugget kommer när jag vevat in betet och låter det ligga kvar vid ytan och tittar på en fågel som passerar över. Förstår först inte vad det är som händer när det smäller på. Inte direkt några storlekar, topparna ligger runt tre kilo men vi är glada i vilket fall.

Efter att jag släppt av Tobbe vid bilen så testar jag först att fiska lite abborre med en spinnare men det ger inget. Jag hänger då på en nyköpt Bandit Tail. På det andra kastet så sitter dagens hittills största gädda. På en halvtimme så har jag sex kontakter i samma vik, varav tre behövde krokas av.

Då jag inte skulle vara ute så länge så skulle jag skippa längre avstickare. Jag ändrade mig dock i sista stund och tog en chansning. Det visade sig att ge utdelning rätt snabbt då jag i det klara vattnet ser en stor gädda ta Bandit tailen. När jag fick upp den så visade vågen på 7,7 kg. Riktigt stort huvud på den, men rätt slank i övrigt. Min näst största gädda i år och den största gäddan jag har tagit i hemmavattnet. I det klara vattnet så kunde jag se betet tydligt och följen som närmade sig. Hade ytterligare en stor fin gädda som högg mot betet men missade och blev stående bredvid betet ett tag innan den simmade iväg. Fick kroka av några snipor innan det var dags att åka hemåt.


7,7kg glädje

En fiskehelg som bjöd på en dålig och en bra fiskedag i skönt väder.